Kennis & informatie

Kennis & informatie

Doe je voordeel met meer dan 50 jaar aan inzichten uit wetenschappelijk onderzoek naar drinkwatermanagement en praktijkkennis opgedaan in pluimveestallen over de hele wereld. Al onze whitepapers, kennisartikelen, ervaringsverhalen en video's zijn gratis beschikbaar.

Filter
Mediatype
Dieren
Onderwerpen
Drinkwaterkwaliteit in pluimveestallen
Verbeter de resultaten van jouw kippen met schoon, vers en smakelijk drinkwater. In deze gids bespreken we hoe. Download de gids
Automatisch spoelen: I-Flush spoelsysteem
Hoe je de kans op salmonella via het drinkwater verkleint
Salmonella vormt een risico voor de gezondheid en prestaties van pluimvee. Maar met zorgvuldig drinkwatermanagement verklein je de kans op salmonella-infecties.
Lees verder
Case:
Hoe Impex bijdraagt aan de groene missie van Vencomatic
Lees verder
Dit zegt het waterverbruik over de gezondheid van je pluimvee
Wil je weten of je kippen gezond zijn en optimaal presteren? Het waterverbruik checken is één van de makkelijkste manieren om dit te controleren.
Lees verder
Drinkwater management gids voor leghennen
Impex gids leghennen drinkwater management In deze gids bespreken we alle do's en don'ts als het gaat om het onderhouden van je drinksysteem en het managen van je leghennen, zodat ze optimaal kunnen presteren. Download de gids
De voordelen van een gesloten drinkwatersysteem
Lees verder
Welke drinknippel past bij jouw pluimvee?
Lees verder
Case:
Impex levert de kwaliteit die de klanten van VDL gewend zijn
Lees verder
Dit zijn de drie meest voorkomende oorzaken van waterverspilling
Waterverspilling kost geld en vermindert je productieresultaten. Door deze 3 punten in de gaten te houden, kun je de meest voorkomende problemen voorkomen.
Lees verder
Case:
Waarom Beek Pluimvee kiest voor drinkers met drinknippels in de wintergarten
Lees verder
Wat te doen als je pluimvee last heeft van hittestress
Het is weer zomer en de hogere temperaturen kan hittestress opleveren voor je pluimvee. Wij vroegen aan pluimveedierenarts Peter Wijnen waar je op moet letten.
Lees verder
Drinkwater management: Dit heeft een leghen nodig
Weet jij wat de juiste hoogte van de drinklijn moet zijn voor een leghen of wat de correcte waterdruk moet zijn? Deze infographic vertelt het je allemaal!
Lees verder
Case:
Databoer Bart Janssen heeft 90% minder voetzoollaesies
Lees verder
Case:
Japfa: Kwaliteit van boer tot bord
Lees verder
ECO-line: Drinknippels voor varkens
Case:
Theo Bos: Mijn onbehandelde hennen verspillen nu minder water
Lees verder
Dit is hoe je waterverspilling door onbehandelde leghennen vermindert
Onbehandelde leghennen hebben meer moeite met het drinken uit de drinknippels. Wij geven je 5 tips om drinkproblemen en waterverspilling te verminderen.
Lees verder
Drinkwater management: Dit heeft een vleeskuiken nodig
Weet jij hoe hoog de drinklijn hoort te hangen of wat de correcte waardes zijn als het gaat om de drinkwaterkwaliteit? Deze infographic vertelt het je allemaal!
Lees verder
8 simpele tips om de vaccinatie van je pluimvee te optimaliseren
Een drinkwatersysteem is de perfecte tool om pluimvee vaccins of andere middelen toe te dienen. Wij geven je 8 simpele tips om de vaccinatie van jouw pluimvee te optimaliseren.
Lees verder
Hoe je hittestress bij varkens kunt verminderen
Tijdens de zomermaanden is het een hele uitdaging om hittestress bij varkens te verminderen. Daarom hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet.
Lees verder
How it's made: Impex drinknippels
Optimaal drinkwatermanagement voor varkens
Effectief drinkwatermanagement draagt ​​bij aan een goede basis voor een gezond varken. Helaas wordt dit nog vaak over het hoofd gezien of zelfs niet belangrijk gevonden.
Lees verder
Waarom je de vorming van biofilm moet voorkomen
Biolfilm is één van de meest onderschatte gevaren voor de gezondheid van pluimvee. We leggen graag uit wat deze gevaren zijn en hoe je de opbouw van biofilm zoveel mogelijk voorkomt.
Lees verder
4 redenen om drinklijnen automatisch te spoelen
Lees verder
Drinkwater management gids voor vleeskuikens
Impex vleeskuiken drinkwater management gids In deze gids bespreken we de belangrijkste do’s en don’ts als het gaat om drinkwater management en het onderhoud van je drinkwatersysteem. Download de gids
Welke drinknippel past bij jouw pluimvee
Impex gids drinknippels Er zijn heel veel verschillende soorten drinknippels verkrijgbaar, maar wat zijn nu de belangrijkste details waar je op moet letten? In deze gids bespreken we het. Download de gids
Hoe smaak het drinkgedrag van kippen beïnvloedt
Kippen zijn veel gevoeliger voor de smaken in water dan voor smaken in voer. De beleving van smaak kan dan ook van invloed zijn op het drinkgedrag van een kip.
Lees verder

Testimonials

Beek Agri

Nadat door een blikseminslag de stallen van leghennenbedrijf Beek in Barneveld compleet waren afgebrand, heeft Installatiebedrijf Beek Agri in 2021 de 2 stallen opnieuw ingericht. De leghennen worden nu gehouden volgens het 3 Sterren Beter Leven keurmerk. Henk van de Hoef van Beek Agri, vertelt hier meer over.

Veldhuizen Pluimvee

In 2011 is Raymond Veldhuizen begonnen met het houden van 24.000 biologische leghennen. In 2018 verruilde hij zijn oude drinksysteem voor een Impex drinksysteem met I-Flex 14-SP drinknippels en opvangbakjes. We bezochten hem op zijn boerderij in Maarsbergen om te praten over zijn ervaringen met ons systeem.

Henk van de Hoef
Raymond Veldhuizen

Let's talk about water


  Barneveld

 • Impex Barneveld B.V.
 • Harselaarseweg 129
 • 3771 MA Barneveld
 • P.O. Box 20
 • 3770 AA Barneveld
 • Nederland

  Gainesville

 • Impex Gainesville Inc.
 • 2170 Hilton Drive
 • GA 30501 Gainesville
 • P.O. Box 3097
 • GA 30503 Gainesville
 • USA