Impex levert de kwaliteit die de klanten van VDL gewend zijn

Impex levert de kwaliteit die de klanten van VDL gewend zijn

Je komt ze over de hele wereld tegen. Stallen die zijn ingericht met de oplossingen van VDL Jansen en VDL Agrotech. Daarvoor rekenen deze toonaangevende Nederlandse fabrikanten mede op de kwaliteit van Impex.

Op jonge leeftijd raapte Ab Jansen urenlang eieren op de boerderij van zijn ouders. De vraag die regelmatig door zijn hoofd schoot: kan ik iets bedenken wat dat handwerk overbodig maakt? In de stal werd de basis gelegd voor het automatische legnest, waar de kip haar ei in legt. Van daaruit rolt het ei voorzichtig naar een transportband, die de eieren afvoert. Dat is niet alleen efficiënt, het zorgt er ook voor dat de eieren schoon én heel blijven.

Inmiddels is VDL Jansen, het voormalige Jansen Poultry Equipment, wereldmarktleider op het gebied van eiertransport-, opfok- en volièresystemen voor de pluimveesector. In 2020 werd het Barneveldse bedrijf overgenomen door de VDL Groep. Samen met VDL Agrotech kunnen ze een pluimveestal compleet inrichten, met oplossingen op het gebied van huisvesting, voeren, klimaatcontrole, ventilatie, mestverwerking en pluimveemanagement.

VDL Agrotech

Groeiende proteïnevraag

“Agrofood is één van de focusindustrieën binnen de VDL Groep”, vertelt Brian van Hooff, managing director van VDL Agrotech en VDL Jansen. “We verwachten dat de wereldwijde proteïnebehoefte nog verder zal toenemen. Pluimveevlees en eieren voorzien op een zeer efficiënte manier in die behoefte. Met onze oplossingen leveren we een bijdrage aan een duurzame en diervriendelijke productie van voedsel. Dat gaat hand in hand met het optimaliseren van het rendement van pluimveehouders. Een kip die gezond is en leeft onder goede omstandigheden, presteert namelijk beter.”

Om die leefomstandigheden van kippen te optimaliseren zijn goede drinkwatersystemen belangrijk. Zowel VDL Agrotech als VDL Jansen zijn daarom klant van Impex. “Wij geloven in samenwerking met specialisten. Impex weet als geen ander hoe je een drinkwatersysteem ontwikkelt. Ze kunnen dat heel efficiënt en blijven innoveren, waardoor wij ook op dit gebied pluimveehouders de beste oplossing kunnen bieden”, zegt Van Hooff.

Jansen Poultry Equipment

Kwaliteit als basis

Impex levert de drinkwatersystemen onder privatelabel aan VDL Agrotech en VDL Jansen. Van Hooff: “Ons logo staat op de nippels en de drukregelaars. Dat doen we alleen omdat we zeker weten dat Impex de kwaliteit levert die klanten wereldwijd van ons gewend zijn. De kwaliteit waar de Nederlandse maakindustrie om bekendstaat.”

De samenwerking gaat overigens twee kanten op, vertelt Van Hooff. Impex laat namelijk onderdelen voor haar drinkwatersystemen maken bij de kunststofbewerkingsbedrijven binnen de VDL Groep. “We hebben dus geen traditionele klantleverancierverhouding, maar zijn meer partners. De relatie is uitstekend, ik denk ook omdat de cultuur van onze bedrijven vergelijkbaar is. Bij Impex staan ze net als wij met twee benen op de grond. De lijnen zijn kort, er wordt snel geschakeld. Dat vind ik prettig.”

 

Gerelateerde items

Let's talk about water


  Barneveld

 • Impex Barneveld B.V.
 • Harselaarseweg 129
 • 3771 MA Barneveld
 • P.O. Box 20
 • 3770 AA Barneveld
 • Nederland

  Gainesville

 • Impex Gainesville Inc.
 • 2170 Hilton Drive
 • GA 30501 Gainesville
 • P.O. Box 3097
 • GA 30503 Gainesville
 • USA