I-Flush automatisch spoelsysteem voor pluimvee

I-Flush automatisch spoelsysteem voor pluimvee

Met een automatisch spoelsysteem zijn jouw kippen altijd verzekerd van vers en koel drinkwater. Ook houd je eenvoudig de waterkwaliteit in jouw drinksysteem op een hoog niveau. De I-Flush is een compleet automatische spoelsysteem voor pluimveedrinkwaterlijnen.

Zo werkt het I-Flush automatisch spoelsysteem

Een slimme spoelcomputer vormt de basis van het I-Flush automatische spoelsysteem. De spoelcomputer geeft aan de hand van voorgeprogrammeerde spoelschema’s of informatie van sensoren in de drinklijn een signaal aan de drukregelaars op de drinklijnen. Vervolgens gaat er water onder hoge druk door de drinklijnen. De afvoer van het water vindt plaats via een drainageslang, die de eindset van de drinklijn verbindt met de hoofdafvoer. Op de eindset kun je een waterdetectiesysteem aansluiten. Dit systeem geeft een signaal wanneer er geen water in de drinklijn staat. Zo weet je zeker dat jouw dieren na elke spoelbeurt nog toegang hebben tot drinkwater.

I-Flow drukregelaar

Drie manieren om automatisch drinklijnen te spoelen

 • Volgens een spoelschema ingesteld op de I-Control spoelcomputer
 • Op temperatuur door middel van een temperatuursensor
 • Bij vervuiling door middel van een biofilmsensor

Bediening en functies van de I-Control spoelcomputer

De I-Control spoelcomputer heeft een touchscreen bedieningspaneel, waarmee je de instellingen van het spoelsysteem beheert. Je kunt bijvoorbeeld automatische spoelschema’s per lijn, of voor alle lijnen aanmaken, en de maximale parameters voor de temperatuur- en biofilmsensor instellen. Ook is het mogelijk om de duur van de spoelprogramma’s in te stellen, spoelprogramma’s te onderbreken of een maximum aantal spoelprogramma’s per dag in te stellen. 

De voordelen van een automatisch spoelsysteem

Optimale productieresultaten
Door je leidingen automatisch door te spoelen blijft de temperatuur en kwaliteit van het drinkwater constant. Dit draagt bij aan een optimale groei van vleeskuikens en de eierproductie van leghennen. 

Besparing op arbeids- en waterkosten
Met een automatisch doorspoelsysteem kost het doorspoelen van de leidingen je geen tijd meer. Ook gebruikt het systeem niet meer water dan nodig is, waardoor je zonder waterverspilling de waterkwaliteit borgt. 

Terugdringen van medicijngebruik
Het regelmatig spoelen van de leidingen voorkomt dat jouw dieren via het drinkwater bacteriën, schimmels en andere schadelijke micro-organismen binnen krijgen. Dat draagt bij aan een betere diergezondheid en lager medicijngebruik. 

 

I-Flush automatisch spoelsysteem
Downloads bij dit product
Remco Heijmen Account Manager
+31 (0)342 416 641
Stuur e-mail

Oplossingen

4 redenen om drinklijnen automatisch te spoelen
Lees verder
De voordelen van een gesloten drinkwatersysteem
Lees verder

Gerelateerde kennis & informatie

Testimonials

Veldhuizen Pluimvee

In 2011 is Raymond Veldhuizen begonnen met het houden van 24.000 biologische leghennen. In 2018 verruilde hij zijn oude drinksysteem voor een Impex drinksysteem met I-Flex 14-SP drinknippels en opvangbakjes. We bezochten hem op zijn boerderij in Maarsbergen om te praten over zijn ervaringen met ons systeem.

Beek Agri

Nadat door een blikseminslag de stallen van leghennenbedrijf Beek in Barneveld compleet waren afgebrand, heeft Installatiebedrijf Beek Agri in 2021 de 2 stallen opnieuw ingericht. De leghennen worden nu gehouden volgens het 3 Sterren Beter Leven keurmerk. Henk van de Hoef van Beek Agri, vertelt hier meer over.

Raymond Veldhuizen
Henk van de Hoef

Let's talk about water


  Barneveld

 • Impex Barneveld B.V.
 • Harselaarseweg 129
 • 3771 MA Barneveld
 • P.O. Box 20
 • 3770 AA Barneveld
 • Nederland

  Gainesville

 • Impex Gainesville Inc.
 • 2170 Hilton Drive
 • GA 30501 Gainesville
 • P.O. Box 3097
 • GA 30503 Gainesville
 • USA