Impex drinkwatersysteem voor kalkoenen

Impex drinkwatersysteem voor kalkoenen

Voor de groei en de gezondheid van kalkoenen is het belangrijk dat ze makkelijk kunnen drinken en altijd toegang hebben tot schoon en vers drinkwater. Tegelijkertijd wil je als kalkoenhouder je stal zo schoon mogelijk houden en het liefst zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan de waterverstrekking. Het automatische kalkoendrinksysteem van Impex is dan de ideale oplossing! 

Zo werkt ons kalkoendrinksysteem

Het drinkwatersysteem voor kalkoenen bestaat uit een drinkcup die aan een drinkleiding hangt. Via de drinkleiding wordt automatisch vers water op lage druk aangevoerd in de stal. Als de kalkoen zijn kop in de drinkcup steekt, duwt hij daarmee een pin (pendule) opzij die boven de cup hangt. Hierdoor stroomt er drinkwater in de cup. Bij jonge opfokkalkoenen borg je de beschikbaarheid van drinkwater met een balletje in de cup. Het balletje drukt tegen de pendule als het water onder het niveau zakt waar jonge kalkoenen bij kunnen. Er wordt dan automatisch water toegevoegd aan de cup, waarna het balletje gaat drijven en de watertoevoer weer sluit. 

Impex kalkoenen drinkwatersysteem

Waarom kalkoenhouders kiezen voor onze drinkcups

Eén systeem voor alle leeftijden
Jonge kalkoenen drinken makkelijk uit onze ovalen startcup. Met behulp van een speciale ring pas je de cup eenvoudig aan als de dieren opgroeien. De ring geeft de cup een ronde vorm en grotere capaciteit. Er is ook een standaard grote ronde watercup voor afmestkalkoenen beschikbaar. 

Altijd toegang tot vers water 
Doordat de kalkoen zelf de watertoevoer activeert, drinkt hij altijd vers water. Je kunt het drinksysteem uitbreiden met een spoelsysteem, dat de drinklijnen automatisch doorspoelt. Hiermee borg je de waterkwaliteit en watertemperatuur in de drinklijn.  

Draagt bij aan gezond stalklimaat
De speciale ring voor de startcup en de hogere rand van de grote drinkcup gaan watervermorsing bij afmestkalkoenen tegen. Zo blijft het stro in je stal droog en verklein je de kans op luchtweg- en voetzoolinfecties. Ook is de kans klein dat er mest of veren in de cup komen.   

 

Eenvoudig de hoogte en waterdruk van de drinklijn aanpassen

Voor de groei van opfokkalkoenen is het belangrijk dat ze direct goed drinken. Je stimuleert dat door de drinkcups laag in de stal te hangen, waardoor de jonge kalkoenen makkelijk bij het water kunnen. Met het liersysteem stel je moeiteloos de hoogte van de drinkcups als de kalkoenen groeien. Via de I-Flow drukregelaar pas je bovendien eenvoudig de waterdruk in de lijn aan. Zo maak je het jouw dieren in elke groeifase zo makkelijk mogelijk om voldoende drinkwater binnen te krijgen en voorkom je dat de kalkoenen veel water morsen. 

Hoogwaardige kwaliteit en lange levensduur

Het kalkoendrinksysteem is gemaakt van hoogwaardige rvs en kunststof onderdelen en heeft een lange levensduur. Anti-zitdraad voorkomt dat kalkoenen op de drinklijnen gaan zitten, waardoor de lijn gaat doorhangen of beschadigt. Met één drinkcup op 30 tot 40 dieren krijgen opfokkalkoenen voldoende kans om te drinken. Bij afmestkalkoenen adviseren we één drinkcup voor 15 tot 25 dieren, afhankelijk van het geslacht en gewicht van de kalkoenen. 

Impex drinkcupsysteem dad
Remco Heijmen Account Manager
+31 (0)342 416 641
Stuur e-mail

Oplossingen

4 redenen om drinklijnen automatisch te spoelen
Lees verder

Let's talk about water


  Barneveld

 • Impex Barneveld B.V.
 • Harselaarseweg 129
 • 3771 MA Barneveld
 • P.O. Box 20
 • 3770 AA Barneveld
 • Nederland

  Gainesville

 • Impex Gainesville Inc.
 • 2170 Hilton Drive
 • GA 30501 Gainesville
 • P.O. Box 3097
 • GA 30503 Gainesville
 • USA