Dosatron doseerpompen voor pluimvee

Dosatron doseerpompen voor pluimvee

Wil je op een eenvoudige en nauwkeurige manier vaccins, medicijnen, vitaminen of supplementen verstrekken aan kippen? Dan is een vloeistofdoseerpomp een handige oplossing. Met zo’n pomp bespaar je tijd en voorkom je stress bij je dieren. Ook is de kans op kruisbesmetting kleiner dan bij andere verstrekkingsmethoden. Impex is importeur van de hydraulische doseerpompen van Dosatron.

Zo werkt een vloeistofdoseerpomp

Je sluit de doseerpomp aan op de watertoevoer in de stal. De druk en stroming van het water brengt de aandrijfzuiger van de pomp in beweging. Hierdoor geeft de pomp het vaccin, medicijn of additief vrij. Met een draaimoer op de pomp bepaal je de verhouding tussen het drinkwater in de leiding en het product dat je wilt toevoegen. Je hebt ook een breektank of terugslagklep nodig om te voorkomen dat vaccins, medicijnen of additieven terug kunnen stromen in het waterleidingnet.

Dosatron vloeistof doseerpomp

De voordelen van een Dosatron doseerpomp

Eenvoudige installatie
Dosatron doseerpompen werken op de druk en stroom van het water. Je hebt dus geen elektriciteitsaansluiting nodig voor de pomp. De doseerpompen zijn eenvoudig zelf aan te sluiten op de drinkwatersystemen van Impex. 

Gelijkmatige dosering
De dosis vaccin, medicijn of additieven die vrijkomt, is gekoppeld aan de hoeveelheid water die door de pomp stroomt. Zo ben je altijd verzekerd van een gelijkmatige dosering, ook bij schommelingen in de waterdruk of de hoeveelheid water die per uur wordt toegevoerd.

Tijdsbesparing
Het toedienen van vaccins, medicijnen en additieven gebeurt met een Dosatron doseerpomp continu en volautomatisch. De pomp zelf is robuust en heeft weinig onderhoud nodig. Ook is de pomp makkelijk te reinigen, wat aan te raden is als je poederoplossingen gebruikt. 

 

Soorten vloeistofdoseerpompen

Impex levert verschillende soorten Dosatron doseerpompen. Zo zijn er naast de reguliere doseerpompen ook pompen die bestand zijn tegen zuren, oliën en bestrijdingsmiddelen. Ook zijn er speciale doseerpompen voor pluimveestallen met een drinkwatersysteem met lage waterdruk en lage waterdoorstroming. Download het overzicht om de verschillende soorten te kunnen vergelijken.

Tekeningen van de Dosatron doseerpompen kun je hier vinden.

 

Dosatron vloeistof doseerpompen
Remco Heijmen Account Manager
+31 (0)342 416 641
Stuur e-mail

Oplossingen

4 redenen om drinklijnen automatisch te spoelen
Lees verder
De voordelen van een gesloten drinkwatersysteem
Lees verder

Gerelateerde kennis & informatie

Testimonials

Veldhuizen Pluimvee

In 2011 is Raymond Veldhuizen begonnen met het houden van 24.000 biologische leghennen. In 2018 verruilde hij zijn oude drinksysteem voor een Impex drinksysteem met I-Flex 14-SP drinknippels en opvangbakjes. We bezochten hem op zijn boerderij in Maarsbergen om te praten over zijn ervaringen met ons systeem.

Beek Agri

Nadat door een blikseminslag de stallen van leghennenbedrijf Beek in Barneveld compleet waren afgebrand, heeft Installatiebedrijf Beek Agri in 2021 de 2 stallen opnieuw ingericht. De leghennen worden nu gehouden volgens het 3 Sterren Beter Leven keurmerk. Henk van de Hoef van Beek Agri, vertelt hier meer over.

Raymond Veldhuizen
Henk van de Hoef

Let's talk about water


  Barneveld

 • Impex Barneveld B.V.
 • Harselaarseweg 129
 • 3771 MA Barneveld
 • P.O. Box 20
 • 3770 AA Barneveld
 • Nederland

  Gainesville

 • Impex Gainesville Inc.
 • 2170 Hilton Drive
 • GA 30501 Gainesville
 • P.O. Box 3097
 • GA 30503 Gainesville
 • USA