Impex gesloten drinkwatersysteem voor pluimvee

Impex gesloten drinkwatersysteem voor pluimvee

Met onze complete, gesloten drinkwatersystemen hebben jouw kippen altijd toegang tot voldoende schoon, vers en koel drinkwater. Onze drinkwatersystemen dragen zo bij aan de gezondheid en prestaties van  vleeskuikens, leghennen, opfokdieren en ouderdieren in alle mogelijke soorten huisvesting. 

Onderdelen van het drinkwatersysteem

 • Watercontrolepaneel
  Het watercontrolepaneel is de basis van het automatische drinksysteem. Hier wordt de waterdruk van de hoofdleiding teruggebracht tot 1,5 tot 2 bar. Met een filtercombinatie kan het aangevoerde water gefilterd worden. Optioneel kan een vloeistofdoseerpomp aangesloten worden op het controlepaneel, voor het toedienen van vaccins, medicijnen en additieven. 
 • Drukregelaars
  De drukregelaar aan het begin van de drinklijn brengt de waterdruk verder terug, zodat jouw kippen kunnen drinken zonder te morsen. De drukregelaar is voorzien van een doorspoelset waarmee de drinklijn handmatig gespoeld kan worden. Met behulp van een optionele actuator is het mogelijk om de drinklijn automatisch te spoelen. 
 • Drinklijnen
  De drinklijn bestaat uit vierkante PVC-nippelbuizen met een lengte van 3,03 meter. De buizen kunnen aan elkaar gekoppeld worden met buisverbindingen en zijn verkrijgbaar met 20, 15, 12 of 10 drinknippels. De drinklijn wordt met ophangbeugels aan een stabilisatiebuis of aluminium profiel gekoppeld. Bij een grondsysteem hang je de drinklijnen aan een liersysteem, met om de drie meter een ophangpunt. Een optioneel anti-zitsysteem voorkomt dat kippen op de drinklijn gaan zitten, waardoor deze gaat doorhangen. 

Impex gesloten drinkwatersysteem

 • Drinknippels en drinkcups
  We leveren een breed scala aan insteek- en indraainippels voor vleeskuikens, leghennen, opfokdieren en ouderdieren. Daarnaast leveren we ook een breed scala aan drinkcups en opvangbakjes. 
 • Eind-ontluchtingsset
  Aan het einde van elke drinklijn wordt een eind-ontluchtingsset gemonteerd. Aan de hand van het waterniveau in de ontluchtingsbuis is de druk in de drinklijn te controleren. De eindset wordt via een drainageslang verbonden aan de hoofdafvoer, zodat het mogelijk is om de leidingen te spoelen. 
 • Overige toebehoren
  We leveren alles wat je nodig hebt voor de installatie van een automatisch drinkwatersysteem. Van kogelkranen tot afsluitschroeven en van verbindingsstukken en slangklemmen tot ophangbeugels. We houden een ruime reservevoorraad aan, zodat we je altijd snel kunnen voorzien van vervangende onderdelen voor je automatische drinksysteem. 

Waarom een drinkwatersysteem van Impex

Alles in één hand
Alle onderdelen van het automatische drinksysteem van Impex sluiten naadloos op elkaar aan.  Je hebt bovendien één aanspreekpunt voor de levering en service van je drinkwatersysteem. 

Nauwkeurige waterafgifte
De kleine afwijkingstolerantie (0,005 mm) tijdens de productie in onze eigen fabriek in Duitsland garandeert dat iedere nippel precies de beloofde hoeveelheid water afgeeft en niet lekt.

Lange levensduur
Al onze nippels en andere onderdelen voor drinksystemen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen. Ze hebben een lange levensduur en de laagste total cost of ownership.

 

Impex pluimvee drinksysteem
Olaf van Steenis Export Manager
+31 (0)342 416 641
Stuur e-mail

Oplossingen

Welke drinknippel past bij jouw pluimvee?
Lees verder
De voordelen van een gesloten drinkwatersysteem
Lees verder

Gerelateerde kennis & informatie

Testimonials

Veldhuizen Pluimvee

In 2011 is Raymond Veldhuizen begonnen met het houden van 24.000 biologische leghennen. In 2018 verruilde hij zijn oude drinksysteem voor een Impex drinksysteem met I-Flex 14-SP drinknippels en opvangbakjes. We bezochten hem op zijn boerderij in Maarsbergen om te praten over zijn ervaringen met ons systeem.

Beek Agri

Nadat door een blikseminslag de stallen van leghennenbedrijf Beek in Barneveld compleet waren afgebrand, heeft Installatiebedrijf Beek Agri in 2021 de 2 stallen opnieuw ingericht. De leghennen worden nu gehouden volgens het 3 Sterren Beter Leven keurmerk. Henk van de Hoef van Beek Agri, vertelt hier meer over.

Raymond Veldhuizen
Henk van de Hoef

Let's talk about water


  Barneveld

 • Impex Barneveld B.V.
 • Harselaarseweg 129
 • 3771 MA Barneveld
 • P.O. Box 20
 • 3770 AA Barneveld
 • Nederland

  Gainesville

 • Impex Gainesville Inc.
 • 2170 Hilton Drive
 • GA 30501 Gainesville
 • P.O. Box 3097
 • GA 30503 Gainesville
 • USA