Impex drinknippels voor pluimvee

Impex drinknippels voor pluimvee

Drinknippels zorgen ervoor dat jouw kippen op een makkelijke manier voldoende, schoon drinkwater kunnen drinken. Zonder morsen, zodat je geen last krijgt van bijvoorbeeld natte mest en nat strooisel. We leveren een breed scala aan hoogwaardige drinknippels voor vleeskuikens, leghennen, opfokdieren en ouderdieren.

I-Classic pluimveedrinknippel

De I-Classic drinknippel is een pluimveedrinknippel met een 180⁰ wendbare pin. De kip drinkt uit dit type drinknippel door met de snavel tegen de onderkant van de nippel te tikken. De nippel is beschikbaar als insteek- en indraainippel in variërende waterafgiftes (50 tot 80 ml/min, bij een waterpeil van 20 cm). De I-Classic wordt wereldwijd veel toegepast in stallen met behandelde leghennen en ouderdieren. 

I-Flex pluimveedrinknippel

De I-Flex drinknippel is een pluimveedrinknippel met een 360⁰ wendbare pin. Een kip kan deze drinknippel zowel via de onderkant als via de zijkant activeren. De nippel is beschikbaar als insteek- en indraainippel in variërende waterafgiftes (zijkant: 20-80 ml/min, onderkant: 35-125 ml/min bij een waterpeil van 20 cm). De I-Flex drinknippel wordt veel ingezet bij vleeskuikens en opfokdieren, maar is ook geschikt voor leghennen. Er is een speciale I-Flex drinknippel voor onbehandelde leghennen. 

Drinkwater testlab

Waarom pluimveehouders kiezen voor onze drinknippels

Nauwkeurige waterafgifte
De kleine afwijkingstolerantie (0,005 mm) tijdens de productie in onze fabriek in Duitsland garandeert dat iedere nippel precies de beloofde hoeveelheid water afgeeft.

Geen lekkage
We testen met een robot de aansluiting en afdichting van alle onderdelen in iedere drinknippel. Zo weten we zeker dat de nippel alleen water geeft als de kip er tegenaan tikt en dus niet uit zichzelf lekt.

Lange levensduur
Al onze nippels zijn gemaakt van hoogwaardig roestvrijstaal, eventueel in combinatie met een slijtvaste kunststof buitenmantel. De nippels hebben een lange levensduur en de laagste total cost of ownership.

 

Eigen ontwikkeling, productie, testen en drinkwaterlab

We maken al onze pluimveedrinknippels in onze high-tech fabriek in Duitsland. We gebruiken hiervoor alleen de beste grondstoffen en testen onze nippels op diverse momenten in het productie- en assemblageproces. Onze engineers werken continu aan het verder doorontwikkelen en verbeteren van onze drinknippels, terwijl we in een modern drinkwaterlaboratorium praktijktesten uitvoeren.

Impex pluimvee drinknippels
Olaf van Steenis Export Manager
+31 (0)342 416 641
Stuur e-mail

Oplossingen

Welke drinknippel past bij jouw pluimvee?
Lees verder
De voordelen van een gesloten drinkwatersysteem
Lees verder

Gerelateerde kennis & informatie

Testimonials

Veldhuizen Pluimvee

In 2011 is Raymond Veldhuizen begonnen met het houden van 24.000 biologische leghennen. In 2018 verruilde hij zijn oude drinksysteem voor een Impex drinksysteem met I-Flex 14-SP drinknippels en opvangbakjes. We bezochten hem op zijn boerderij in Maarsbergen om te praten over zijn ervaringen met ons systeem.

Beek Agri

Nadat door een blikseminslag de stallen van leghennenbedrijf Beek in Barneveld compleet waren afgebrand, heeft Installatiebedrijf Beek Agri in 2021 de 2 stallen opnieuw ingericht. De leghennen worden nu gehouden volgens het 3 Sterren Beter Leven keurmerk. Henk van de Hoef van Beek Agri, vertelt hier meer over.

Raymond Veldhuizen
Henk van de Hoef

Let's talk about water


  Barneveld

 • Impex Barneveld B.V.
 • Harselaarseweg 129
 • 3771 MA Barneveld
 • P.O. Box 20
 • 3770 AA Barneveld
 • Nederland

  Gainesville

 • Impex Gainesville Inc.
 • 2170 Hilton Drive
 • GA 30501 Gainesville
 • P.O. Box 3097
 • GA 30503 Gainesville
 • USA