Japfa: Kwaliteit van boer tot bord

Japfa: Kwaliteit van boer tot bord

Miljoenen mensen in Azië zetten dagelijks een maaltijd op tafel met de producten van Japfa. De toonaangevende agrofoodmultinational uit Indonesië waakt van boerderij tot bord over de kwaliteit van haar voedingsmiddelen. En daar draagt ook Impex aan bij.

Loop een supermarkt of gemakswinkel in Indonesië binnen en de kans is groot dat je er producten van Japfa vindt. Van de populaire worstjes tot melkdranken en diepgevroren kip, rundvlees en zeevruchten. De merken SO GOOD, SO NICE, REAL GOOD en SO FRESH zijn een begrip in het Aziatische land, ook restaurants en hotels serveren graag vlees en vis van Japfa. Al die zuivelproducten, eiwitbasisproducten en verpakte voedingsmiddelen worden in eigen beheer geproduceerd, verwerkt en gedistribueerd. Zo heeft Japfa meer dan 27 centrale broederijen en 78 vermeerderingsbedrijven, alleen al voor haar pluimveedivisie. Er zijn eigen diervoedingsfabrieken, eigen slachterijen, eigen vaccins en zelfs speciaal voor Japfa gefokte eendagskuikens die beter bestand zijn tegen tropische omstandigheden.

In vijftig jaar tijd is Japfa uitgegroeid tot een toonaangevende pan-Aziatische agrofood-integratie, met meer dan 40.000 medewerkers verspreid over locaties in Indonesië, China, Vietnam, India en Myanmar. En het einde van de groei? Die is nog niet in zicht. De eiwitconsumptie wordt namelijk aangewakkerd door de gestage welvaartsstijging van de groeiende middenklasse in het verre Oosten.

Kwaliteit als speerpunt bij de opfokdivisie

Kwaliteit is een belangrijk speerpunt voor Japfa. Ook binnen de opfokdivisie, die de eendagskuikens leveren aan de meer dan honderd eigen contractfarms van Japfa. “De kwaliteit van de kuikens is de sleutel tot het succes van deze farms. Het is niet overdreven dat onze kuikens de boeren uiteindelijk de hoogste opbrengst opleveren”, vertelt R. Syaprudin, National Advisor for Poultry Technology & Environment Control bij PT. Japfa Comfeed Indonesia. Drinkwatermanagement speelt daarbij een grote rol, omdat het een belangrijke bijdrage levert aan de gezondheid van de moederdieren. “Drinkwater gaat rechtstreeks het lichaam van de dieren in. Het moet dus net zo schoon en hygiënisch zijn als het water dat we zelf drinken”, vervolgt Syaprudin. “Dat controleren en monitoren we dus periodiek, zowel op de boerderijen als via laboratoriumtesten.”

De focus op kwaliteit is een belangrijke reden waarom Japfa kiest voor de hoogwaardige drinkwatersystemen van Impex, met drinknippels die het dieren makkelijk maken om de juiste hoeveelheid water te drinken en tegelijkertijd voorkomen dat de stalvloer nat wordt.

“We gebruiken de nippels al jarenlang in meer dan 350 stallen verspreid over verschillende regio’s, en beschouwen ze als goed en veilig. Dat is niet los te zien van de goede samenwerking met Impex en PT. Agrinusa Jaya Santosa Indonesia”, zegt Syaprudin.

Aanbevolen door farm equipment-divisie

PT. Agrinusa Jaya Santosa Indonesia is de eigen farm equipment leverancier van Japfa. Dit dochterbedrijf is tevens equipmentleverancier, technologieadviseur en servicepartner van de meer dan 10.000 commerciële contract farms van Japfa. Daarbij gaat het om zelfstandige pluimveehouders die werken voor Japfa. Ook een deel van deze commerciële contractfarms werkt met de drinkwateroplossingen van Impex. “Japfa gaat altijd voor hoge kwaliteit en veiligheid, daarom kiezen we alleen voor producten van leveranciers die hebben bewezen dat hun farming technologie voldoet aan onze hoge standaarden op het gebied van betrouwbaarheid, kwaliteit, onderhoud en gebruiksgemak. Dat is bij Impex het geval”, zegt Andreas Nugroho, Head of Livestock Equipment Business bij PT. Agrinusa Jaya Santosa.

Nugroho is ook te spreken over de samenwerking met Impex. “Het salesteam is goed bereikbaar en doet op een eerlijke manier zaken. We hebben samen de markt voor drinkwatersystemen zien groeien in Indonesië. Jaar in jaar uit. Impex heeft hier veel trouwe klanten, of beter gezegd fans.”

Gerelateerde items

Let's talk about water


  Barneveld

 • Impex Barneveld B.V.
 • Harselaarseweg 129
 • 3771 MA Barneveld
 • P.O. Box 20
 • 3770 AA Barneveld
 • Nederland

  Gainesville

 • Impex Gainesville Inc.
 • 2170 Hilton Drive
 • GA 30501 Gainesville
 • P.O. Box 3097
 • GA 30503 Gainesville
 • USA