Impex drinkwatersysteem voor eenden

Impex drinkwatersysteem voor eenden

Toegang tot schoon en vers water is bij eenden niet alleen cruciaal voor de groei. Ze gebruiken water ook om hun ogen en neusgaten te reinigen, hun verenkleed in conditie te houden en hun lichaamstemperatuur te reguleren. Met het automatische drinkcupsysteem van Impex sluit je aan bij deze natuurlijke behoefte van jouw eenden, zonder dat dit ten koste gaat van de hygiëne in de stal.

Zo werkt ons automatische drinkwatersysteem 

Het drinksysteem voor eenden bestaat uit een drinkcup die aan een drinkleiding hangt. Via de drinkleiding wordt continu schoon water op lage druk aangevoerd in de stal. Het drinkwater stroomt in de cup als een eend met zijn kop of snavel tegen een lange pin (pendule) drukt die boven de cup hangt. De eend kan zijn volledige kop in de speciaal gevormde eendendrinkcup steken om te drinken en zich te wassen. 

Impex eenden drinkwatersysteem

Waarom eendenhouders kiezen voor onze drinkcups

Verhoogt het dierenwelzijn
De vormgeving van de cup geeft de eend de mogelijkheid om zijn snavel en ogen te bevochtigen en te reinigen. Hierdoor kan hij zijn natuurlijke poetsgedrag beter uitvoeren waardoor de eend schoner blijft en zijn verenkwaliteit toeneemt.

Altijd toegang tot vers water 
Doordat de eend zelf de watertoevoer activeert, drinkt hij altijd vers water. De automatische watertoevoer levert ook een tijdsbesparing op ten opzichte van drinksystemen die handmatig gevuld worden. 

Draagt bij aan betere stalhygiëne
De speciaal gevormde drinkcup voorkomt dat water op de grond spettert, waardoor het strooisel nat wordt. Hierdoor is er minder kans op luchtweg- en voetzoolinfecties. Ook is de kans klein dat er mest of veren in de cup komen. 

 

Kwaliteit en toepassing van het drinkwatersysteem

Het drinkwatersysteem voor eenden heeft een lange levensduur. De hoogte van de drinklijn en de waterdruk in het systeem zijn eenvoudig te verstellen. Het drinkwatersysteem is volledig zelfstandig inzetbaar. Met één drinkcup op 35 tot 40 eenden krijgen alle dieren voldoende kans om te drinken. Voor jonge eenden (tot 3 weken) zijn aanvullende drinkwatervoorzieningen nodig. Vaak wordt hierom het drinkcupsysteem gecombineerd met een reguliere drinknippellijn. 

Impex eenden drinkwatersysteem
Downloads bij dit product
Olaf van Steenis Export Manager
+31 (0)342 416 641
Stuur e-mail

Oplossingen

4 redenen om drinklijnen automatisch te spoelen
Lees verder

Testimonials

Veldhuizen Pluimvee

In 2011 is Raymond Veldhuizen begonnen met het houden van 24.000 biologische leghennen. In 2018 verruilde hij zijn oude drinksysteem voor een Impex drinksysteem met I-Flex 14-SP drinknippels en opvangbakjes. We bezochten hem op zijn boerderij in Maarsbergen om te praten over zijn ervaringen met ons systeem.

Beek Agri

Nadat door een blikseminslag de stallen van leghennenbedrijf Beek in Barneveld compleet waren afgebrand, heeft Installatiebedrijf Beek Agri in 2021 de 2 stallen opnieuw ingericht. De leghennen worden nu gehouden volgens het 3 Sterren Beter Leven keurmerk. Henk van de Hoef van Beek Agri, vertelt hier meer over.

Raymond Veldhuizen
Henk van de Hoef

Let's talk about water


  Barneveld

 • Impex Barneveld B.V.
 • Harselaarseweg 129
 • 3771 MA Barneveld
 • P.O. Box 20
 • 3770 AA Barneveld
 • Nederland

  Gainesville

 • Impex Gainesville Inc.
 • 2170 Hilton Drive
 • GA 30501 Gainesville
 • P.O. Box 3097
 • GA 30503 Gainesville
 • USA